Att färdas genom tomhetens land…

IMG_4722

Ibland blir jag feg och vill sticka ifrån allt ansvar som man onekligen har här i livet. Vissa dagar står just livet mig upp i halsen. Vardagens enahanda to-do-lista som hänger på axlarna som en säck sand. Ibland vill jag bara sugas upp av vinden och flyga iväg. Helt okontrollerbart och landa där vinden tycker att man borde landa.

Det är därför jag gillar att resa. Alltså själva resan. Ett tåg på väg mot Helsingborg, ett flyg på väg mot Asien, en stor passagerarbåt mot San Sebastian. Timmar av väntan någonstans. I tiden från plats A mot plats B kan jag ingenting göra. Jag är i händerna på någon annan, på några andra. Jag kan bara låta tiden gå. Att sitta där och omfamnas av sina tankar. Lita på de som tar mig framåt. Med ett glas vin, en kopp kaffe, och se ut genom ett fönster. Just där och då kan ingen nå mig. Jag är fri från måsten och förväntningar. Jag färdas genom tomhetens land där jag gör vad jag vill. Inga krav, inga förhoppningar…

 

5 reaktioner på ”Att färdas genom tomhetens land…

  1. Håller verkligen med! Bodde i London en period, ca 1 år, för ca 15 år sedan, och åkte alltid färja över, från Göteborg till Harwich. Ett dygn tog det, och där var man, ensam med en bok o medhavd matsäck, så skönt! Saknar de resorna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s